torstai 28. kesäkuuta 2018

Kesätapaaminen ja vertaistuki

 Eilen aamuni alkoi tutulla kaverilla, eli pääkivulla ja pahoinvoinnilla. Migreenityyppistä oloa puski ihon läpi. Aamun levättyä kerä lääkkeiden ja kylmäpussin, sain juuri ja juuri lähdettyä kipupotilaiden kesätapaamiseen, jonka järjesti siis kipupolin henkilökunta. Ollaan miesystäväni kanssa molemmat käyty läpi kipupolin kivunhallintaryhmä ja nyt oli tarkoitus tavata tuttuja ja saada uusia voimia kivun kanssa kamppailuun. 

Harmittaa,ja jopa ironista oli se että itselläni oli melko huono olo koko päivän ajan ja keskittyminen ei ollut huipussaan. No onneksi tämän kaikki ymmärsivät. 

Ohjelma koostu, Hengitysmeditaatio harjoituksesta ja  yhteisestä rupattelusta. Sitten oli kaffet ja teemana oli Uupumuksen tunneli ja -  Kukoistuksen spiraali.   

 Käsiteltiin siis sitä miten kivun kroonistuessa joutuu luopumaan monesta itselle tärkeästä asiasta ja miten siitä selviää. Uupumuksesta ja voimavaroja kuluttavista asioista. Lisäksi puhuttiin miten tätä uupumuksen kierrettä saataisiin katkaistua ja yhdessä pohdittiin elämän positiivisia asioita.  Lisäksi tehtiin yhteinen tietoisen liikkeen harjoitus.

Lopuksi oli vielä ystävällisyyden meditaatio jonka aikana keskityin vaan siihen etten oksenna, koska pahoinvointi oli niin valtava.  Asunnolle tultua juoksin samantien sänkyyn ja mies toi oksennusvadin ja kylmäpussin, ja koitin vaan Hengittää. 

Vihani kipua kohtaan ei sinäkään päivänä hellittänyt.

Arvostan ja olen kiitollinen että kipupoli järjestää tälläisiä vertaistukiryhmiä ja kroonisesta kivusta selviämisen tapahtumia.  Vaikka itse en ole ehkä niin hyvin päässyt sisälle ryhmään, niin on se ollut kuitenkin iso tuki ja sieltä on saanut paljon hyviä ajatuksia ja vinkkejä kivun kanssa elämiseen.. Ilman kipupolin asiakkuutta, olo tuntuisi monesta varmasti yksinäiseltä. 

Tänään on vesisade päivä ja ollaan keskitetty lähinnä sateen ropinan kuuntelemiseen sängyssä. Migreeni tyyppinen olo jatkunut, mutta onneksi lievempänä. 

Kivutonta torstai iltaa <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti