torstai 30. heinäkuuta 2020

Reissu kuukausi

 Oon koittanut odotella inspiraatiota kirjottaa tänne, mutta eipä ole tullut. Nyt kun kohta kalenteri vaihtuu viimeiseen kesä kuukauteen, voi vähän muistella heinäkuun reissuja.

Kuun alussa vietettiin onnistunut viikonloppu kahden ihanan ystävän kanssa ja yövyttiin hotellissa ihan vaan Oulussa. Parasta oli päästä vaihtaan kuulumisia pitkästä aikaa kunnolla, heittää löylyä kiukaaseen, muistella menneitä ja nauttia valmiista aamupalapöydästä.

Yksi viikonloppu meni siskon varaamassa mökissä Haukiputaalla. Merenranta mökki läheisten seurassa oli kyllä kaikkea mitä silloin tarvitsin <3 

Sitten lähdettiinki perinteiselle suomiturneelle Maijan, Lauran ja Päipän kanssa. Tänä vuonna päätettiin mennä Vaasan kautta Raumalle. Yövyttiin ihanissa Airbnb kohteissa, jotka kyllä osuivat kaikki nappiin. Ensimmäinen kohde Vaasan maalaismaisemissa oli kyllä itselle mieluisin. 

1800-luvun hirsimökki persoonallisine yksityiskohtineen. Rauhallista maaseutu maisemaa, eläimiä ja kesä illan tuoksua. 




Vieressä oli hevostalli enkä malttanut olla menemättä kysymään saisinko rapsutella nuita säde pohjaisia nelijalkaisia. Joskus kun vielä pääsisi hevosen selkään. Ehkä ensi elämässä.
Seuraavana aamuna juotiin aamukahvet rauhassa, laitettiin kamat kasaan ja otettiin auton keula kohti Raumaa. Välillä pysähdyttiin huoltoasemille niin syömään kuin jalottelemaan. 

Raumalla meitä odotti jälleen erilainen airbnb kohde puu talojen lomasta. Itse painuin melko pian päiväunien pariin Lauran kanssa, Päiväunien jälkeen suunnattiin pieneen kahvilaan iltapäiväkahville, jonka jälkeen kierreltiin Rauman katuja pitkin. 

Rauma oli kaunis, sen verran mitä kiertään kerettiin. Tosin mielestäni hyvin samanlainen kuin muutkin rantakaupungit, kuten Raahe. Mutta nuo pastellinsävyiset puutalot, rakastan.




Kolmantena päivänä selkä ilmottikin enempi kivuistaan ja piti vähän himmailla tahtia.
 Iltapäivästä lähdettiin ajamaan viimmeiseen kohteeseen, Småbondersiin. Paikka josta en ollut totta puhuen kuullutkaan. Maija bongas sieltä vanhassa koulussa olevan airbnb kohteen, jonne sateen siivittämänä suuntasimme.
 Tämä paikka oli puolestaa juurikin kuin decoration lehdestä. Sisustus oli 70-lukua, ripauksella modernia. Korkea huonekorkeus,seinien tehostemaalit ja vihreä samettisohvat tekivät tilasta taidegalleriamaisen. 
Yön jälkeen pakattiin viimmesen kerran tavarat ja lähdettiin kotia kohti. Matkalla pysähdyttiin vielä vanhassa kyläkaupassa ja vanhasta pubista hakemassa kahvit. Sellaisessa jossa aika oli pysähtynyt Kaurismäen elokuviin ja melkein pystyin haistamaan portinon leijailevan ilmassa.

Sellanen suomitournee tänä vuonna, kiitollinen mieli jäi tästäkin seikkailusta. 
Kiitos parhaille reissu seuralaisille<3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti