sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Pään sisällä

Joulukuuta ja pääkipu putkea. Pää on jostain syystä taas ilmoittanut olemassa olostaan hyvinkin kärkkäästi, jo useana päivänä putkeen. Toki tämä ei mulle uutta ole, koska päätä särkee harvase päivä enempi tai vähempi. Surettaa ja ketuttaa tämä kipuilu.

Makaan piikkimaton päällä ja otsalohkoa jyskyttää. Kipu vierii kaularangan kautta, peitoten niskan alueen. Olen niin väsynyt tähän jatkuvaan kipuun. Sen lisäksi että se on osa syy siihen etten jaksa nousta ylös sängystä tai aktivoitua, se vie elämähaluni. Rehellisesti sanottuna. Joka päivä kun joutuu kokemaan uudestaan sen pettymyksen, kun kivut palaavat kehooni.

Tiedän jauhavani tätä samaa paskaa kuin muissakin teksteissä. 

Tiedostan, että selän virheasento vetää lihakset jumiin ja sitä kautta pääkipuakin esiintyy usein. En haluaisi joka päivä ottaa "lisälääkettä" pääkivun takia, vaikka siinä vaiheessa, kun  on neljä tunti pyörinyt sängysssä väsyneenä kipujen kanssa, olen valmis ottamaan mitä vain joka helpottaa oloa.

Ja kyllä olen käynyt hierojalla, lämmittänyt joka ilta kaurapussia olalleni, venytellyt, piikkimatolla makoillut, kiinnittänyt huomiota veden juontiin jne mutta kipu silti aina pysyy, tai vähintääkin kantaa kaulassaan "palaan pian" lappua.

Masennus, tuo kivun hyvä ystävä on myös nostanut päätään enemmän kuin tarvitsisi.

Klo 13 päivällä. Makaan sängyssä ja tuijotan kattoon. En ole tehnyt tänään mitään, ja silti olo on järkyttävän uupunut. Jalat tuntuvat raskailta sänkyä vasten ja silmät ovat vetistyneet. Toivottomuuden, itseinhon ja surun tunteet makaavat hiljaa vierelläni. Ulkoa kuuluu välillä ääniä, mutta minä vain makaan keskellä päivää hiljaisuudessani. Joka kerta kun nukahdan, toivon etten heräisi. Joka kerta kuin herään, toivon nukahtavani. Päivät tuntuvat pitkiltä, harmailta ja merkitsettömiltä.

Väsyttää. Väsyttää se että aina vain väsyttää. 

Nyt vietetään kolmatta adventtia. Sytytin kynttilät, keitin lisää kahvia ja kuuntelen joululaulujen välissä Herra Ylppöä. Joulumieltä aijon kuitenkin koittaa kaivaa,vaikkakin pidemmällä lapiolla. 

2 kommenttia: