maanantai 24. lokakuuta 2016

Erilainen tulos

Sun kivut voi johtua sokerista

Liikuntaa vaan lisää ,nii kyl ne kivut lähtee

kannattaa välttää hiilareita, seki voi tehä kipuja.

Eipä ihme et kipuja ku syöt noin epäterveellisesti

huonosti syöminen vaikuttaa myös psyykkeeseen.

Se on omavalinta,et tunteeko olonsa hyväksi.


Tässä tuttuja lauseita mitä oon saanut kuulla. Ja nyt pystyn vihdoin kumoamaan väitteet osittain ainakin. Olen siis kuusi viikkoa ollut dieetillä. Terveellisellä sellaisella, oikeamäärät tarvittavia ravintoaineita, ei liian vähää kitumista pussikeitoilla. Puhtaita ruokia, säännöllisiä ruokaaikoja, veden juontia. Herkkuja en ole syönyt ollenkaan, yhtenä päivänä oli tankkauspäivä mutta sillonkaan en pahemmin itse sokeriherkkuja syönyt. Eli ruokapuoli ollut kunnossa. Ensimmäiset kaks- kolme viikkoa urheilinki melko hyvin, salilla ja lenkillä kävin. Sittemmin jäin saikulle, ja salikielto. Joten kävelylenkkejä olen kuitenkin tehnyt edelleen.

Ja voin sanoa kivut ovat edelleen olleet samaa luokkaa, niinku ajattelikin. ei ny jumalauta sokeri aiheuta hermokipuja. Väsymystä on ollut aivan saman verran kun ennenkin, ja uupunut olen yhtä paljon kun ennen dieettiäkin. Energistä oloa ei siis ole tullut, vaikka niin moni sanooki että "niin energinen ja hyvinvoiva olo ku syö puhtaasti" .Mulla ei ole käynyt näin.

Salitreenin jälkeen olen aina ollut puhki ja väsynyt. Toki henkisesti mielissään että sain käytyä, mutta sitä fyysistä hyväolontunnetta en kertaakaan ole kuuteen viikon aikana kokenut. En kävelylenkin,kehohuollon tai salin jälkeen.

Iho ei myöskään ole ollut sen parempana tai pahempana dieetin ainakan. Eli ainakaan itselläni ei ns huono ravinto vaikuta ihon kuntoon.

Nykyään kun puhutaan niin paljon puhtaasta ruuasta, sokerittomuudesta yms. Niin pitää huomioida myös että ei kaikilla tule hyvä olo kävelylenkistä, ei kaikille sokeri aiheuta finnejä naaman tai ei kaikilla, ravinnosta huolimatta tule energistä oloa.

Vaikka toki on harmi ettei itselläni nämä jutut toimineet, niin toisaalta olen mielissään että voin todistaa itse, että ei se aina kaikilla ihmisillä mene samanlain. Uskon että kuudessa viikossa, jos ei heti alkuun,niin myöhemmin olisi pitänyt näkyä vähän muutosta voinnissa.

Psyykkinen puolikaan ei ole ollut sen parempi. Yhtä matalana mieli on onko kädessä porkkana,vai suklaapatukka. 

Positiivinen juttu dieetissä kuitenkin oli se, että reilu kuusikiloa putosi painoa. Mitään muuta muutosta en itsestäni tai voinnissa huomannut. 

Eli asiat ei ole niin yksinkertaisia. Aina ei voi vaikuttaa omaan oloon,vaikka sen eteen tekisi töitä. Toki osallansa, tottakai,mutta ei kokonaan. Kyllä ne omat sairaudet,niin fyysiset ja psyykkisetkin vaan vaikuttaa ihmiseen niin paljon. Ja vaikka asenteella onki paljon merkitystä. Se ei aina riitä. Ei vainka kuinka koittaisit olla positiinen,ei se naama hymyyn käännyt,jos sairastaa.

 

 

 

3 kommenttia:

  1. Voin yhtyä täysin tekstiisi. Hyvä ja puhutteleva teksti. Tsemppiä rakas <3

    VastaaPoista
  2. moi pinja.
    aloin tässä lukemaan sun vanhoja tekstejä, kun talo on hiljainen ja uskalsin nousta keittämään itselleni kahvia ja odottelemaan migreeni- ja muiden kipulääkkeiden vaikutusta.
    mies on lähtenyt töihin ja lähettänyt neljä koululaista matkaan. tänäänkään ei ekaluokkalainen lähtenyt kauniissa leteissä, jotka illalla hänelle lupasin.
    kiitos aidoista ja rehellisistä avautumisistasi. olet rohkea. virkistävää lukea, kun kirjoitat asioista niiden oikeilla nimillä.
    monta kertaa ajattelen, että ei voi olla totta, tämä on kuin suoraan omasta elämästäni.
    ja että voisinpa tulla ja halata sinua!
    mitä tulee lääkkeiden ja nuoren iän yhdistelmään, siihen lisättynä kaikki nuo hauskat kommentit mitä saa kuulla, tekee mieli huutaa ja kiroilla. suututtaa niin paljon!
    top viitoseen pääsee itselläni kipuhoitajan neuvo, silitä kissaa.

    siis silitä kissaa.

    niin kuin kirjoitit, mieluumminhan sitä hoitaisi itseään terveellisillä elämäntavoilla. ja niin kuin kirjoitit, ne eivät auta hermokipuun. ei parhaalla tahdollakaan.

    voimia <3

    VastaaPoista